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[Customer Address]

Re: European REACH Regulation Compliance Statement

Dear Sir or Madam:

This letter responds to your request for our opinion regarding the status under the European Union’s (“EU”) Regulation on Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemical Substances (“REACH”)
 of our [insert product trade name(s)].  We provide metal finishing to your product in the United States, and we understand that your product may be subsequently sent to the EU.  We have no hesitation in concluding under these circumstances that, providing that the products that we receive from you meet the criteria for an “article” under REACH, the metal finish that we apply to such products are exempt from pre-registration and registration under REACH, as a component of the article that would not be expected to be intentionally released as part of the design.  In such cases, the finishes we supply will comply fully with REACH and all regulations there under.

As a result, pre-registration and registration does not apply to the services we perform for your company.   We are committed to compliance with the legal requirements of REACH and, as needed, we look forward to continuing to work with you as you assess the impact of REACH to your organization.  

We trust that you will find this letter fully responsive to your request.  Should you have any further questions, or if we may be of assistance in any other way, please do not hesitate to contact us.






Sincerely, 

� European REACH Regulation (EC) 1097/2006 (Dec. 18, 2006).  See Article 7(1).
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